Nu är det dags att söka skola

Har du ett barn som ska börja eller byta skola till hösten? Mellan den 15 januari och den 15 februari är det dags att söka skola inför nästa läsår.

Barn som är folkbokförda i Sverige ska gå i grundskola eller grundsärskola i minst tio år. De tio åren börjar med förskoleklass och följs av årskurserna 1–9. Till hösten beräknas cirka 11 000 sexåringar börja förskoleklass i Stockholms stad.

Sök skola om du är vårdnadshavare för barn som

• ska börja förskoleklass i höst
  • går sista årskursen på sin nuvarande skola
  • redan står i kö till en fristående skola och skolan är med i Stockholms stads system för ansökningar.

I väntan på vår film kan ni nedan se våra powerpoint presentationer om Västertorpsskolans förskoleklass verksamhet.

E-tjänsten Söka skola och information om alla grundskolor i Stockholms stad finns på Stockholms stads webbplats. Länk till Söka skola

Så här går det till att söka skola