Skolfakta

Antal: 21

• Fotografering av elever

Alla vårdnadshavere ska fylla i en blankett för att ert samtycke till att vi får publicera bilder på era barn online. På vår offentliga sida brukar vi oftast inte publicera bilder på någons ansikte.

• Skolplattformen

Skolplattformen som är en gemensam digital plattform för samtliga skolformer i Stockholms stad. Startsidan på Skolplattformen är anpassad för dig. Lärare och andra på skolan, till exempel rektor, publicerar information där.

• Projekt Rörelse Västertorpsskolan

I augusti 2018 startade Västertorpsskolan upp ett rörelseprojekt med fokus på att öka rörelsen och den fysiska aktiviteten under skoldagen.

• Tack för dina synpunkter

Tack för dina synpunkter. Det har blivit ett ärende hos oss och ska användas för att utveckla verksamheten.

Vi återkommer med svar om åtgärder inom kort.

Vänligen, rektor

• Ladda ner appen Anmäl Frånvaro Stockholm

Frånvaroanmälan

Elevers sjukanmälan sker senast 07:45 på Skolplattformen eller via appen Anmäl frånvaro Stockholm

• Föräldraråd

På föräldraråd träffas ledning och utsedda klassrepresentanter för att främja samarbetet mellan skola och föräldrar.

• Förskoleklasser och åk 1-6

På Västertorpsskolan har vi fyra förskoleklasser. Dessa är Galaxen (FA), Vintergatan (FB), Kometen (FC) och Sirius (FD). Årskurs 1-3 och Årskurs 4-6

• Åk 4-6

Verksamheten i årskurs 4-6 utgörs av åtta klasser och skolans fritidsklubb. Klasslärarna inom samma årskurs arbetar tillsammans med planering och undervisning i årskursen.

• Slöjd

Vi som arbetar här heter Albin (Trä/metall) och Isabella (Textil).

På slöjden lär vi oss att:

• Skolrestaurangen Den glada Oliven

Välkomna till skolrestaurangen i Västertorpsskolan. Vår strävan är att köpa in så mycket ekologiska och närodlade produkter som möjligt

• God kommunikation med vårdnadshavare som har sina barn på vår skola

När du undrar över något som gäller skola och fritids/klubb önskar vi:

1. att du vänder dig till de vuxna som det berör
    2. att du vänder er till biträdande rektor om du tycker att du inte får den respons som du önskar eller om det rör övergripande frågor gällande verksamheten eller hela verksamhetens organisation.
    3. att du vänder dig till rektor

Vi är en professionell personalgrupp som vill ditt barns allra bästa.  Vi vill att ditt barn ska uppnå goda resultat och känna trygghet och trivsel på vår skola.

Personal & skolledning

• Pedagogik

Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo sit amet risus. Donec ullamcorper nulla non metus auctor fringilla.

• Bibliotek

Varmt välkommen till biblioteket! Vi har fått nya fina möbler som inbjuder till en stunds avkoppling med en bra bok. Fråga mig gärna om hjälp. Du kan också lämna förslag på böcker som du tycker att biblioteket borde ha. Vi hörs och syns!